23 august 2012

Zile de concediu: Zakynthos

Kalimera Kalimera!
Anul acesta mi-am petrecut 7 zile de concediu pe frumoasa insula Zakynthos - Grecia.
Am mers cu Christian Tour, unde am avut un ghid tare agramatic si tare ratacit prin ideile ei. Nu vreau sa fiu rautaioasa, dar ghidul ar trebui sa fie omul de incredere de acolo, dar asta e.
Cazarea a fost ok si bineinteles am gasit acolo un grup de romani care n-am inteles foarte bine. Singurul lucru care m-a suparat a fost aerul conditionat. Acesta era inclus in oferta si cand am ajuns ne-a cerut 5 eur/zi. Ne-am revoltat un pic, dar ne-am dat seama ca nu avem cu cine vorbi acolo. Asa ca, inginozitatea unor bucuresteni si tupeul nostru ne-a facut sa avem aer conditionat gratis. Stiati ca: daca inlaturati grilajul exista un buton care porneste/opreste aerul manual. Ingenioas de frumos!

Sejurul a fost unul dintre cele mai reusite am facut plaja, m-am plimbat cu vaporul, am vazut plaja Navagio, am inotat in cele mai albastre ape, am intrat in pestera Blue Caves, am mancat bine si am dormit aproape in toate dupa amiezele. 

Statiunea unde am fost era una mai linistita si retrasa de galagia unei statiuni mari si asta mi-a placut la nebunie. Ne-am plimbat oricum cu autobuzul dintr-o statiune in alta, biletul fiind doar 1,6 eur. Cu taxiul era un pic mai scump si avea tarif fix dintr-o statiune in alta, pretul pornea de la 8 euro pana la 15, indiferet de cate persoane sunteti. Cel mai convenabil e sa inchiriati o masina. Daca stiti sa negociati ajungeti sa luati o masina cu 30 eur/ zi. 

Cei de la Christian Tour ne-a pus la dispozitie in fiecare zi cate o excursie, dar scumpe rau. Daca faceti o plimbare prin statiune, o sa va dati seama ca agentiile lor de turism au aceleasi excursi la jumatate de pret si gasiti daca aveti rabdare si ghid in limba romana.


2 comentarii: