24 aprilie 2013

Jurnal de vacanta: Paris - Mont Saint Michel

Day 3: Mont Saint Michel
Am o mica pasiune "secreta" ador povestile cu printi si printese, dar mai important e ca ador locurile unde au trait ei. E o lume pe care ma fascineaza, ma intriga si vreau sa o descopar oriunde. 
Cand am plecat la Paris nici nu ma gandeam ca o sa ajung la Mont Saint Michel, a fost o surpriza tare frumoasa ... o pagina dintr-o poveste!

Muntele Saint-Michel este unul dintre simbolurile Frantei si face parte din Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO, fiind vizitat anual de mai mult de 3 milioane de oameni. El se afla pe o insula stancoasa, asezata la confluenta mareelor (in timpul fluxului este insula, iar in timpul refluxului devine peninsula, fiind legata de uscat printr-un drum de acces), la aproximativ 1600 metri de coasta Normandiei si la aproape 240 kilometri de Paris.
 sursa: wikipedia.org
Ca sa ajungeti la castelul medieval trebuie sa luati un autobuz micut (gratuit) care va duce pana la intrarea principala. Masina o lasati in parcarea special amenajata si are un frumos pret de 3 eur/ ora.
Intrarea e gratuita in fortareata unde poti admira casutele aliniate frumos pe stradutele inguste, o capela, plus diferite muzee. Exista foarte multe restaurante si buticuri care te indeamna sa intri si sa  sa cumperi ceva, orice.
Biletul in castel: 18 eur/ persoana, dar este gratuit pentru persoanele sub 25 ani din UE.


O fila de poveste ...

Juste moi!

Un comentariu:

  1. Câte referate făceam despre Mont Saint Michel, internetul era la începuturi prin 1999, 2000... Mi-ai făcut o poftă de vizitat Franța, mai ales că ai menționat și Catedrala Notre-Dame, pe care o visez și acum descrisă de Hugo în romanul său celebru... Bravo ție că ți-ai făcut timp să vizitezi asemenea obiective!!

    RăspundețiȘtergere